PLan Lyx ABC

Dette er en oversigt fra A til Å med de typiske spørgsmål om PLan Lyx. Finder du ikke dine svar her, er du velkommen til at kontakte os på ksl@plan.lyx.dk.

 

Allergier og sygdomme

Det er vigtigt for os at vide i god tid, hvis du har nogle allergier, kostforbehold eller sygdomme. Du må gerne sende en mail, selvom du har skrevet det i tilmeldingen, så vi er helt sikre.

Har du medicin med, vil vi gerne opbevare den for dig og hjælpe dig med at huske at tage den. Du må også gerne selv opbevare den, men vi skal vide det ved ankomst.

 

Billeder

Vi tager rigtig mange billeder under kurset. Spejderne må gerne selv medbringe et kamera, se dog Mobil.

 

Hejk

Alle patruljer skal på hejk i løbet af kurset, så vi anbefaler at pakke grej der nemt kan transporteres samt en vandrerygsæk.

 

Hjemve

Vi er glade for at vi har kunnet samle et stort team af erfarne kursusvejledere, som alle er rigtig gode til at håndtere hjemve blandt spejderne. Det er heldigvis de færreste der får hjemve, men derfor er det stadig rart at være opmærksom på det. Vores erfaring er, at enkelte spejdere kan virke ængstelige ved aflevering, men så snart kurset og aktiviteterne går i gang, går ængsteligheden over.
Vi har her samlet vores bedste råd om forebyggelse og håndtering af hjemve før kurset og under afleveringen af spejderen:

DOs

• Tal om hvor fedt kurset bliver, så spejderen kan begynde at glæde sig til at tage afsted

• Forklar at der ikke sker noget spændende derhjemme, så spejderen ikke føler at de går glip af noget

• Ved aflevering, fortæl at I glæder jer til at høre om alle de spændende ting, der kommer til at ske på kurset

• Når spejderen er tjekket ind bør afskeden gøres kort, da dette hjælper til at undgå hjemve ved afleveringen

DON’Ts

• Ved aflevering undlad at give udtryk for at I kommer til at savne spejderen. Dette kan skabe en hjemve eller dårlig samvittighed over at tage af sted.

 

Kursusfoto

Der vil under kurset blive taget et billede af alle kursister samlet. Det vil være at finde på hjemmesiden efter kurset.

 

Medicin

Vi vil meget gerne vide, hvis du tager medicin og vil også gerne hjælpe med at huske dig på at tage medicinen. Er der behov for det, opbevarer vi gerne medicinen.

 

Merchandise

shop.lyx.dk kan du bestille lækre t-shirts, mugs og halsedisser (buffs) – t-shirten er unik for i år og skal derfor bestilles senest onsdag d. 3. oktober. De andre ting kan købes helt frem til kursus-start og på stationen ved ankomst.

 

Mobiltelefon

Spejderne må under kurset ikke have mobiltelefoner på sig. Hvis du har en mobil med dig, f.eks i forbindelse med rejsen, har vi mulighed for at opbevare den sikkert under hele kurset. Vi opfordrer til at tage kamera med i stedet.

 

Overnatning

Al overnatning kommer til at foregå udenfor i telt, så derfor er liggeunderlag og en varm sovepose vigtigt.

 

Pakkeliste

Vi anbefaler at du selv pakker din rygsæk, så der ikke opstår tvivl om, hvad du egentlig har pakket, og hvor det er. Det kan være meget koldt i efterårsferien, så tag gerne ekstra varmt tøj med. På kurset skal du, udover din almindelige oppakning, medbringe et sæt særligt festligt tøj. Det skal gerne være noget du kan holde varmen i udendørs.

Husk også uniform, sangbog og pandelampe.

Se desuden en typisk pakkeliste på plan.lyx.dk/2018/pakkeliste.

 

Patruljer

Spejderne inddeles i patruljer á syv personer ved ankomst. Sammen med denne gruppe tropsspejdere skal du bo, lave mad og på aktiviteter i løbet af kurset. Patruljen får uddelt ens patruljetørklæder så I kan kende hinanden.

 

Penge

I starten af kurset sælger vi halsedisser og mugs, og hvis der er flere tilbage, sælger vi også i slutningen af kurset. Derfor kan det være en god idé at medbringe penge, hvis du ikke har bestilt merchandise på forhånd. Vi tager også mobilepay. Vi hjælper gerne med at opbevare pengene.

 

Post

Det er muligt at sende post til centret på adressen:

Egemose Centret

‘Spejderens navn’

Egemosevej 9,

Ganløse 3660 Stenløse

Det er desværre ikke muligt at sende breve fra kurset.

 

Regler

Vi er er pålagt at gøre opmærksom på at det selvfølgelig ikke er tilladt for kursister at ryge eller drikke alkohol og energidrik under kurset. Slik må kun spises på lejrpladsen uden for aktivitetesperioderne. Forældre, venner eller tropsledere har ikke adgang til kurset.

 

Transport til og fra kurset

Kurset starter på Farum station søndag d. 14. oktober. Vi vil bede dig om at ankomme før 13.15, så vi kan nå at checke ind inden 13.30. Husk at spise frokost hjemmefra, og medbring en fyldt drikkedunk.

Vi anbefaler at du ankommer med tog eller arrangerer transport med andre fra dit nærområde. Vi har oprettet en Facebook-gruppe for forældre, så de kan koordinere samkørsel. Den hedder PLan Lyx 2018. Tager du toget alene, vil vi gerne have besked.

Når du ankommer, skal du checke ind hos en fra teamet og du vil herefter møde 6 andre spejdere, som du skal være i patrulje med under kurset. På stationen vil der være nogle forskellige lege og aktiviteter, hvor du kan møde de andre kursister og din vejleder. Når alle deltagere er tjekket ind starter kurset for alvor op, og I går sammen til Egemosen CowboyLand, der ligger ca. 8 km fra stationen – rygsække bliver kørt. Du skal være opmærksom på, at hvis I er flere deltagere fra din gruppe, så kommer I ikke i patrulje med hinanden – det mener vi giver det bedste kursus for alle.

Transport – afgang fredag

Kurset slutter kl. 14 fredag d. 19. oktober. Herefter følges vi til parkeringspladsen, hvor forældre i bil venter. Skal du med toget, kan du forvente at blive kørt til Farum station så du er fremme senest kl. 15.00. Tager du toget alene, vil vi gerne vide det.

Skal du hente din spejder i bil, skal du parkere her, hvor du vil blive mødt at trætte og glade spejdere omkring kl. 14:20.

 

Vejledere

I patruljen får I tilknyttet en vejleder, der står til rådighed under hele kurset. Flere gange dagligt vil der blive afholdt refleksion, hvor patruljen bliver vejledt i det gode patruljesamarbejde.

 

Værdigenstande

Har I værdigenstande såsom iPads, penge og togbilletter med, kan vi opbevare dem for jer på kurset. Tilbagelevering sker inden afgang fra centret.

Du må gerne have et kamera med, hvis du gerne selv vil tage billeder, og ellers tager vi også rigtig mange billeder under kurset.